Round 3-4. Újabb meglepetés győztes(ek) a Braga-i pályán !!!



A szezon tehát a Portugál Braga-i gokartpályán folytatódott. Korábban már volt itt BSRL által szervezett verseny , akkor Rudas István és Petrovics Bence tudott nyerni. No de térjünk is vissza a jelenbe , tegnap ugyanis megtartották a qualit és a 2 versenyt is. Az időmérőn Sárosi Gábor bizonyult a legjobbnak , mögötte Raffai Ádám végzett némi szerencsével mindenki előrébb került mert Tóth Gergő és Szabó Krisztián elnézték a maximális 10 kört és így visszaestek 16-17.nek. Az első futam első köreiben hatalmas volt a kavarodás Sárosi ütközött így elvesztette a vezetést , melyet Raffai örökölt meg és 12 körön keresztül vezetni is tudott , ám az utolsó előtti körben Szabónak sikerült megelőzni és megnyerte a futamot , csapattársa Ádám és az ismételten jól teljesítő Mogyorósi Dániel előtt. Sárosi a bajnoki éllovas nagyot küzdött és végül 4. lett. A 2. futamra megfordult az előző verseny első 10 helyezettje , így a pole-ba Pandur Tamás került mellette Tóth Gergő rajtolhatott. A startot Gergő kapta el jobban és 3 körig tudta is tartani , azonban jött Kothencz Dani , aki szintén nagyon sokat fejlődött utolsó szezonja óta és sikerült átvennie a vezetést. Közben a Supra Racing és Sárosi egyszemélyes csapata csatázott a dobogó 2. fokáért , ám Mogyorósinak meg kellett elégedni a 3. hellyel míg Pandur Tomi visszaesésével csak 12. lett. A versenyt tehát Kothencz Dániel nyerte meg ezzel felírta nevét a győztesek közé a Rotax Max Cup-ban!

Ismét két érdekesség az első és 2. futamról:
Szabó Krisztián az első akit kizártak az időmérőn és az utolsó helyről még is sikerült nyerni-e , miközben abszolút körrekord is az ő nevéhez fűződik az első versenyen (0:42.992).
Sárosi Gábor a 2. futamon 0.003 ezreddel futott lassabb kört , ezzel nem lett meg az abszolút rekord , de a 2. futamon övé lett a leggyorsabb kör. Kothencz Dani révén az 5. szezon után nyert újra Birel Motorsport versenyző futamot , akkor Salamon Patriknak sikerül La Concabán nyerni!

Következő futam Kecskeméten kerül megrendezésre!